Superstaaride tuur ehk ainult 27 hitti

melcu

See tuur tõi meelde kümne aasta tagused ajad, mil Eesti disko oli tegija ja kandis välja ka suurtel lavadel. Peamiselt tänu Getter Jaani ja Koit Toome lõpumürglile.

Aga tehnilisest poolest kõigepealt. See on siin oluline. Tuurid lepitakse kokku enamasti juba talvel ja mingisugune kola pannakse ka kinni sel ajal, aga ürituse lähenedes selgub alles sisu ja formaat ja sellega seoses ka tehnika muutub. Konkreetsel juhul olid kirjas Robe Colorspot 1200 AT ja Colorwash 1200 AT, mis muidugi õues ruulivad ja nendega mitu muretut tuuri tehtud. Aga siis selgus, et see aasta saab lava olema 9X6m, mis sellise arsenali jaoks on selgelt väike. Ehk, kui ma paneksin 20 ColorSpotti-Washi sellele lavale, ei jääks seal väga ruumi ja need lambid oleksid nii heledad, et ei saaks suurt sinna poole vaadatagi (pean silmas just lava eest, kuhu paratamatult kontra ka natuke näitab). Jumal tänatud osteti just uusi Robe Robin seeria spotte ja washe, sain neid kasutada. Robin 600 LED Washidele oli see esimene tuur ja nad on ikka väga head. Lisaks üritan ma kõikidel tuuridel mingi tsipa erilise asja ka ehitada ja seekord sai selleks ring taga keskel, mille sees oli valge kangas, mida ma SGM Genio Mobiledega värvisin. Kogu kompott sai suht kompaktne ja loogiline, veel parem oleks olnud, kui pimedaks ka oleks läinud, aga seda lõbu saab ehk järgmistel tuuridel nautida. Kogu tuuri valgustamise suurim väljakutse oli, kuidas valgustada 27 hitti järjest, dünaamikat oli ikka suht vähe.

Sisust. Suurt midagi ei taha kirjutada, võib-olla võtaks keegi mu arvamust südamesse. Aga kirjutan siis vaid sellest, mis mulle meeldis erinevate artistide juures. Kõigepealt superstaarid, minu lemmikud olid Teele ja Artjom, kahtlustan, et põhjused peituvad nende lugude valikus ja ka minu vanuses. Lenna oli ülimõnus vaheldus pidevale andmisele, tema hitid olid teistmoodi. Getteri puhul päästis päeva laul “Me Kõik Jääme Vanaks”, kuigi ega ülejäänud diskensil ka viga polnud. Koit Toome, põhidiskens vist hetkel, rahvas oli hullumas.

Aga üldiselt on mind suurema IQ tuurid ära hellitanud. Mind küll ei häiri need artistid, aga publik küll, eriti see osa, kes ületab vanust 20nd ja ei ole naine ja ei ole seal laskmas Koidul end m(M)älestustega hullutada. Alati kui Koit hakkas laulma läksid emmed miskipärast lava ette.

Muud märksõnad sellelt tuurilt.

Wille kiirjoomine.
Kaks lava Pärnus.
Superstaaride jutt lugude vahel.

Kahe lava bisnes oli selles, et algselt pidime olema suurel, aga see oli meie ürituse jaoks liiga suur ja liiga kaugel ja kõik oleks näinud selline kehvake välja, niisiis tuli otsus, seda mitte kasutada, aga teise lava mehed lootsid veel viimase hetkeni Valmise käest raha saada ja ei korjanud seda maha.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.